Diemen zet coronahosts in in Diemerplein en OurCampus

De gemeente Diemen gaat de komende twee weken coronahostst inzetten. Zij moeten bezoekers van met name het winkelcentrum Diemerplein, OurCampus in Diemen-Zuid en de weekmarkt ‘vriendelijk en laagdrempelig’ informeren dat ze zich aan de 1,5 meter afstand regel moeten houden. De gemeente neemt die maatregel omdat het aantal bekende besmettingen met corona ook in Diemen snel toeneemt. De afgelopen weken zijn er weer 17 gevallen gemeld waarmee de ‘besmettingsgraad’ in die periode boven de 50 per 100.000 gevallen is uitgekomen. Burgemeester Erik Boog: ‘We zien in heel Nederland dat het moeite kost om de coronaregels na te leven. Dat is ook in Diemen het geval. Het oplopende aantal besmettingen bewijst echter dat het toch nodig blijft om de regels strikt na te leven. Je ziet -zeker in de openbare ruimte – dat veel goedwillende mensen niet altijd aan die anderhalve meter afstand denken. Om hen op die plekken te herinneren aan het belang ervan, zetten we nu de hosts in.’’ De hosts zijn de komende twee weken in Diemen; indien nodig wordt dat verlengd.