Werkzaamheden aan Oost-West As naderen finish

De werkzaamheden aan de renovatie en modernisering van de Oost-West As dwars door Diemen naderen de finish. Sinds kort wordt gewerkt aan de noordzijde van het laatste deel van de Hartveldseweg tussen de Arent Krijtstraat en het viaduct onder de A10. Autoverkeer richting Amsterdam kan doorrijden maar fietsers en voetgangers moeten oversteken. De rijbaan richting Diemen-Centrum is al enige tijd geleden onder handen genomen. Wel wordt nog gewerkt aan het fiets- en voetpad langs het hele gedeelte tussen de Burg. Bickerstraat en Amsterdam. De zijstraten zoals de Schoolstraat en de Jan Bertsstraat zijn daardoor aan de kant van de Hartveldseweg afgesloten. Afgelopen week is ook ’s nachts gewerkt aan nieuwe straatverlichting. De gemeente Diemen heeft echter meegedeeld dat de openbare verlichting in dit deel van Diemen al langere tijd kampt met een hardnekkige storing. De planning is dat de volledige Oost-West As, die loopt van de Provincialeweg bij Plantage de Sniep tot de op- en afrit van de A10, eind dit jaar klaar is.