Grootste deel groen park voor station Diemen afgerasterd

Het Van Gemertplantsoen voor station Diemen is maandag vrijwel geheel afgerasterd met hoge hekken. Dat is nodig omdat daar volgende week de meeste bomen worden omgehakt om ruimte te maken voor een tijdelijke weg met overweg in verband met de aanleg van een spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. Voetgangers en fietsers van en naar het station kunnen niet meer gebruik maken van de Martin Luther Kinglaan maar dienen om te rijden via de Ouddiemerlaan. Ook het voetpad door het park is niet meer te gebruiken. Borden met een parkeerverbod voor fietsen lijken aan te geven dat ook de fietsenstalling aan die zijde van het station wordt afgesloten. Het P&R terrein aan de andere zijde van het station blijft wel open maar met een beperkte capaciteit. Verder is het fietspad langs de Ouddiemerlaan voor de Loethoeliflat afgesloten en duiken ook elders rond het station regelmatig tijdelijke afsluitingen op.