Besmettingsgraad corona in Diemen in stijgende lijn

Door een snelle stijging van het aantal geconstateerde coronabesmettingen in Diemen neemt ook de besmettingsgraad sterk toe. Het aantal nieuwe besmettingen vertoont de laatste twee dagen een sterk stijgende lijn, blijkt uit de gegevens van het RIVM. In de periode van 5 tot en met 18 augustus zijn er in Diemen 45 geconstateerde besmettingen bijgekomen. Het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners ligt daarmee op 146,2 terwijl dat in de twee weken tot 10 augustus op 54 per 100.000 inwoners stond. Inmiddels is bij meer dan 160 inwoners van Diemen corona vastgesteld. Burgemeester Boog deelde een paar dagen geleden mee dat er op basis van de huidige gegevens van het bron- en contactonderzoek (nog) geen clusters (drie of meer aan elkaar gerelateerde besmettingen) waren vastgesteld in Diemen. β€˜β€™Dat kan natuurlijk veranderen door uitkomsten lopend onderzoek,’’ aldus Boog. De burgemeester zal donderdag in de gemeenteraad een update geven over de situatie rond corona in Diemen.