Oude trams nog tot eind 2021 op lijn 19 van/naar Diemen

De vaak meer dan dertig jaar oude trams die momenteel rijden op lijn 19 tussen Diemen De Sniep en Amsterdam Sloterdijk worden op zijn vroegst eind volgend jaar vervangen. Ervoor in de plaats komen dan wel weer oudere trams, Combino’s, die momenteel op andere lijnen in Amsterdam rijden. Dat blijkt uit een mededeling van het GVB op Twitter. De nieuwste zogenaamde 15G trams zullen worden ingezet op de Amstelveenlijn en niet op lijn 19, de langste lijn in het GVB-netwerk. Die nieuwe trams rijden wel regelmatig door Diemen maar dan van of naar de GVB Hoofdwerkplaats aan de Provincialeweg. De oude tramstellen die momenteel op lijn 19 rijden leiden tot veel klachten. Invaliden of ouderen kunnen er moeilijk in- en uitstappen, als er al ruimte voor ze is. Bovendien rijden de trams zonder conducteur waardoor er veel zwartrijders op lijn 19 zijn en ook de controle op het verplicht dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer vaak ontbreekt.