Bijstand in Diemen door corona met 10 procent gestegen

Het aantal reguliere bijstandsuitkeringen in Diemen is sinds de uitbraak van de coronacrisis rond 1 maart met ruim 10% toegenomen. Dat meldt de gemeente in een coronabrief aan de raad. De verwachting is dat het aantal uitkeringen de komende tijd verder zal toenemen, aldus B&W. Verder is er in Diemen inmiddels 202 keer een bedrijfskrediet aangevraagd op grond van de steunregeling voor bedrijven. Daarvan zijn tot nu toe 174 aanvragen afgehandeld. Voor de tweede zogenaamde Tozo-periode (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers) zijn sinds 1 juni 283 aanvragen voor levensonderhoud ingediend waarvan er al 277 zijn afgehandeld. Op grond van de eerste regeling, die tot 1 juni van kracht was, werden in Diemen 975 aanvragen ontvangen die alle zijn geregeld.