winkelcentrum

‘Serieuze gesprekken’ met supermarkten Diemen over corona

De gemeente Diemen gaat serieuze gesprekken houden met supermarkten en andere winkels in Diemen over de handhaving van de coronavoorschriften. Dat heeft burgemeester Erik Boog meegedeeld in de gemeenteraad. ‘’Heel veel ondernemers doen echt hun best maar het is hier en daar toch aan het verslappen, men is minder alert in winkels en in de winkelcentra. Ons aan de regels houden blijft echter van het grootste belang dus we gaan daar met de betrokken bedrijven over praten.’’ Dat geldt ook voor de horeca waar in sommige gevallen de regels worden overtreden ‘uit onwil of omdat men er niet voldoende prioriteit aan geeft.’ ‘’Het beeld is genuanceerd, in veel gevallen doet men er alles aan maar over andere hebben we echt zorgen,’’ aldus Boog. Het aantal bekende coronabesmettingen in Diemen is de laatste tijd sterk gestegen, mede omdat er veel meer getest wordt. Diemen bespreekt wel met de GGD of ook vermeld kan worden hoeveel testen er zijn uitgevoerd zodat de werkelijke besmettingsgraad duidelijker is.