Raad moet weer besluiten over plan hoek Arent Krijtsstraat

De gemeenteraad moet op 24 september een besluit nemen over de bouw van een appartementengebouw op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg in het centrum van Diemen. B&W hebben het bestemmingsplan daartoe ingediend. Dat wordt in eerste instantie behandeld in een informatieve raadsvergadering van 17 september. Alle omwonenden en ook andere bewoners die een zienswijze – bezwaarschrift – hebben ingediend, krijgen van de gemeente een brief met nadere informatie. Als alles volgens plan verloopt, dan kan de bouw op de al tijden braakliggende locatie begin volgend jaar starten. De woningen kunnen dan in 2022 worden opgeleverd. Ontwikkelaar AM wil een gebouw van maximaal acht lagen neerzetten met 51 huurwoningen en 23 parkeerplaatsen. Dat plan is ontwikkeld nadat de gemeenteraad na felle protesten van omwonenden een eerder project heeft verworpen.