Diemer iconen op groot graffiti kunstwerk onder spoorviaduct

De Diemense graffiti artiest Tim Rodermans en collega Marcus Debie hebben het kleurige kunstwerk met Diemense iconen onder het spoorviaduct in de Muiderstraatweg bij Plantage de Sniep afgerond. Aan beide zijden is het viaduct beschilderd met onder meer (wijlen) Barry de Lama, tramlijn 9, de Venserbrug, Holland Park en het Diemerbos. Aan het grootschalige artproject is inmiddels onder meer aandacht besteed door de NOS en NHtv. Het grijs-betonnen viaduct vormde door de vele graffiti geen aantrekkelijk onderdeel van de opgeknapte Oost-West As door Diemen Centrum. Daarom heeft de gemeente in samenspraak met ProRail besloten de muren van het viaduct te verfraaien met een graffitikunstwerk. Eerder al vroeg de gemeenteraad om plekken in de gemeente te verfraaien met kunstuitingen. Het idee is dat de aanwezigheid van professionele graffiti niet alleen bijdraagt aan een betere uitstraling van de omgeving en het gevoel van veiligheid, maar ook potentiele bekladders ontmoedigt.