A9 richting Diemen dit weekend afgesloten voor verkeer

De Gaasperdammerweg A9 is van vrijdag 21 augustus 22.00 uur tot maandag 24 augustus 05.00 uur dicht voor verkeer tussen Holendrecht en knooppunt Diemen. Ook alle tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten, evenals de verbindingsboog van de A9 richting Amsterdam en de parallelbaan op de A2. Doorgaand verkeer rijdt via de A2, A10 en A1. De afsluiting is nodig in verband met de opening van de Gaasperdammertunnel op dit traject. Van zaterdag 22 augustus 23.00 uur tot zondag 23 augustus 09.00 uur kunnen automobilisten vanaf knooppunt Diemen ook geen gebruik maken van de rechter tunnelbuis voor lokaal verkeer. Tussen Diemen en Holendrecht zijn alle afritten (S113, S112 en S111) afgesloten. De opritten vanaf de Gooiseweg en de Muntbergweg zijn wel open. De S112 Gooiseweg is echter afgesloten tussen de Langbroekdreef en Karspeldreef voor verkeer richting Amsterdam Centrum. Lokaal verkeer rijdt tijdens deze afsluitingen via de afrit Ouderkerk a/d Amstel op de A2.

(archieffoto)