Politie Diemen brengt aantal schildpadden in veiligheid

Een politiemedewerker bij basisteam Diemen/Ouder-Amstel, die zich naast zijn reguliere politiewerk bezig houdt met dierenwelzijn, heeft afgelopen week op basis van meldingen op twee adressen schildpadden in beslag genomen. Op die adressen werd niet voldaan aan de geldende voorschriften voor het houden van schildpadden, in dit geval geelbuik- en geelwangschildpadden. De dieren zijn na de inbeslagname overgebracht naar de Stichting Schildpaddencentrum Nederland. Daar zijn ze na een periode van quarantaine in onderzoek onder de juiste omstandigheden gehuisvest (zie foto van Politie Diemen/Ouder-Amstel). Wie een situatie ziet waarbij dieren in het nauw zitten, wordt verzocht te bellen met het landelijke nummer 114. Het werk van het Schildpaddencentrum is te volgen op hun Facebook pagina.