Diemen wil verbod op het oplaten van ballonnen

B&W van Diemen willen het oplaten van ballonnen in Diemen verbieden. ‘’Ballonen van rubber of kunststof kunnen schade toebrengen aan het milieu. Er kunnen resten van die ballonnen achterblijven in de natuur. Dieren kunnen dat aanzien voor voedsel en daar ziek van worden of doodgaan. Om die reden wil het college nu een verbod op het oplaten van ballonnen.’’ Het oplaten van wens- of herdenkingsballonen met vuur is in Diemen om veiligheidsredenen al eerder verboden. De nu voorgestelde uitbreiding betreft gewone rubberen of kunststofballonnen. Wethouder Sikkes-Van den Berg: ‘’We begrijpen best dat het feestelijk kan zijn om ballonnen op te laten. Maar tegelijkertijd veroorzaken de resten van ballonnen veel dierenleed en natuurschade. Enkele jaren terug heeft het college al een oproep gedaan aan scholen, festivalorganisatoren en andere organisaties om geen ballonnen in Diemen meer op te laten. Daar wordt al goed gehoor aan gegeven, maar dit verbod is een stok achter de deur en geldt voor iedereen in Diemen.’’ Het verbod is door B&W voorgesteld aan de gemeenteraad.

(archieffoto)