Monique van Schoot nieuw raadslid Diemen voor GroenLinks

Monique van Schoot wordt donderdag 27 augustus beëdigd als lid van de gemeenteraad van Diemen voor GroenLinks. Van Schoot stond bij de verkiezingen van 2018 als achtste op de kandidatenlijst van GroenLinks Diemen maar komt door een aantal recente wisselingen nu toch in de raad. Zij is de opvolger van Jochem Douw die vorige maand uit Diemen is vertrokken. Van Schoot werkt bij Vluchtelingenwerk locatie Diemen en heeft ook ervaring in het welzijnswerk en het onderwijs. Zij is lid van GroenLinks ‘omdat de partij vanuit positieve en opbouwende manier vorm geeft aan sociale rechtvaardigheid, diversiteit, gelijkwaardige kansen voor iedereen en actief inzet op een duurzame en groene omgeving’. Met haar komst telt de vijftallige GroenLinks fractie, de grootste in de raad van Diemen, alleen nog vrouwen. Naast Van Schoot zijn dat fractieleider Hilda van ’t Riet en de raadsleden Nicole van Engelen, Yeliz Yildiz-Kaya en Anne-Marie de Smalen.