Bomen kappen voor spoorviaduct Diemen in volle gang

Aan beide zijden van de spoorlijn bij station Diemen wordt sinds maandagmorgen vroeg gewerkt aan het kappen van een groot aantal bomen. Die werkzaamheden vinden – achter hoge hekken – zowel plaats in het Van Gemertplantsoen als op het grotendeels afgesloten P&R parkeerterrein aan de Harmonielaan. In totaal zullen er in dit gebied 183 bomen verdwijnen. Die moeten plaats maken voor de tijdelijke omleiding van de Ouddiemerlaan in verband met de aanleg van het spoorviaduct. In dat kader is maandag ook de fietsenstalling aan de zuidzijde van het station ontmanteld en weggehaald. In verband met de grootschalige werkzaamheden is de doorgang voor voetgangers en fietsers langs de Martin Luther Kinglaan afgesloten hoewel dat vooral voor fietsers niet duidelijk blijkt. Na het kappen van de bomen liggen de werkzaamheden voorlopig stil tot begin volgend jaar. Het spoorviaduct zelf moet in de loop van 2023 in gebruik worden genomen.