Gemeentehuis Diemen

Invordering van belastingen Diemen weer van start

Gemeentebelastingen Amstelland, dat ook de gemeentelijke belastingen in Diemen regelt, begint op 1 september weer met de invordering van achterstallige betalingen. Eind augustus worden eerst kosteloze herinneringen verzonden maar vanaf 1 september gaan er weer aanmaningen en dwangbevelen de deur uit, aldus een mededeling van de gemeente Diemen. ”Tijdens de coronacrisis is door de overheid hard gewerkt om zoveel mogelijk rekening te houden met burgers en bedrijven. Eén van deze maatregelen is het opschuiven van de invorderingsactiviteiten. In de praktijk betekende dit dat er uitstel van betaling werd verleend tot 1 september. Vanaf 1 september wordt weer met de invorderingsactiviteiten gestart.” De gemeente adviseert om in ieder geval zo snel mogelijk te betalen of uitstel aan te vragen. Dat laatste is mogelijk tot 1 september maar is wel afhankelijk van de persoonlijke situatie. Verdere informatie op werkdagen via 020 – 540 48 86 of invordering@amstelveen.nl