Aantal besmettingen corona in Diemen zwakt wat af

Het aantal geconstateerde nieuwe besmettingen met het coronavirus lijkt in Diemen wat af te zwakken. In week 34 werden er 12 nieuwe besmettingsgevallen in Diemen gemeld, in de daaraan voorafgaande week waren nog 26 inwoners van Diemen positief getest op het virus. Dat meldt burgemeester Erik Boog na het regionale crisisoverleg van de Veiligheidsregio. Het aantal nieuwe gevallen per 100.000 inwoners ligt daarmee over twee weken gezien rond de 107 vergeleken met 144 in Amsterdam.  ”Toch blijft alertheid geboden,” aldus Boog. Hij meldde vorige week nog eens in de gemeenteraad dat er tot nu toe geen clusters van gevallen in Diemen bekend zijn. Vanwege de gestage stroom nieuwe besmettingen zet de gemeente Diemen, zoals eerder gemeld, extra toezicht in op onder andere de horeca, winkels, winkelcentra alsmede in de fitnessclubs. ”Het belangrijkste is dat we allemaal de basisregels goed blijven volgen. Laten we samen blijven strijden tegen corona,” roept de burgemeester op.