Afvalbakken plastic/blik en papier bezorgd in Diemen

Een groot aantal bewoners van laagbouwwoningen in Diemen die een aparte afvalbak hebben aangevraagd voor plastic/blik/drankkartonnen of voor papier/karton krijgen die deze week thuisbezorgd. Op de containers wordt met een grote sticker aangegeven wat er in mag. De eerste partij is bestemd voor inwoners van Diemen die de extra afvalbak voor 9 juli hebben aangevraagd, de overige aanvragers komen binnenkort aan de beurt. Alles bij elkaar hebben meer dan 500 Diemer huishoudens een extra afvalcontainer gevraagd om het huishoudelijke afval beter te kunnen scheiden. De container voor plastic, blik en drinkpakken wordt straks één keer per twee weken geleegd, die voor papier en karton één keer per vier weken. De ophaaldagen zijn of worden vermeld op de website van afvalbedrijf Meerlanden. Wie alsnog een extra container aan wil vragen, kan dat doen via afval.diemen.nl of door te bellen met het Klant Contact Centrum op (020) 31 44 888.

(foto gemeente Diemen)