Meer geluidshinder Diemen door werk op Schiphol

Komende week kan er ook in Diemen meer geluidshinder optreden van startende of landende vliegtuigen van Schiphol. De Polderbaan van Schiphol is van maandagochtend 31 augustus 07.00 uur tot en met maandagavond 5 september 18.00 uur buiten gebruik door het geplande jaarlijks onderhoud. Dit heeft gevolgen voor het vliegtuiggeluid in de omgeving, want naast meer vliegverkeer op de Zwanenburgbaan kan tijdens de piekmomenten de Buitenveldertbaan als tweede start- of landingsbaan worden ingezet, meldt Schiphol. ‘’In deze periode van werkzaamheden verwachten we dat tijdens de landingspiek de Buitenveldertbaan vaker als tweede landingsbaan kan worden ingezet bij wind uit het zuiden en zuidwesten. In een startpiek met noorderwind kan de Buitenveldertbaan ingezet worden als tweede startbaan. Welke baan in deze periode daadwerkelijk gebruikt wordt, hangt af van de wind- en weersomstandigheden op dat moment.’’ Vliegtuigen die gebruik maken van de Buitenveldertbaan vliegen bij het aanvliegen of vertrek vaak ook over Amsterdam Zuidoost en Diemen, met name Diemen-Zuid.