Kritiek op grote kaalslag in hart van Diemen verstomt niet

De vaak felle kritiek op de grote kaalslag die de afgelopen week is gepleegd in het hart van Diemen is nog niet verstomd. Telkens als er op sociale media een bericht met foto’s over het op grote schaal kappen van bomen rond station Diemen verschijnen, komen er ook weer boze en vaak ook bedroefde reacties. ‘Je wordt gewoon verdrietig als je die kale vlakte ziet,’ meldt de één. ‘Eeuwig zonde, stonden ECHT hele mooie bomen tussen’ valt ook te lezen. ‘Ik woon ruim 40 jaar in Diemen. Sommige bomen stonden er toen al. Zo jammer. Wat een kaalslag.’ ‘Ik fiets er twee keer per dag langs en de trieste aanblik doet pijn in mijn hart. Tegelijk probeer ik het te zien als een stap terug, zodat we daarna twee stappen vooruit kunnen zetten.’ tekent een inwoner van Diemen aan. ‘189 bomen worden gekapt, waaronder een prachtige oude kastanje en zeker 3 of vier prunussen die ieder voorjaar prachtig roze bloeiden. Zelfs als ze alles terug planten duurt het minstens 30 jaar wil het een beetje lijken op wat het was,’’ valt ook te lezen. De gemeente Diemen gaf opdracht om 187 vaak oude bomen te kappen om ruimte te maken voor een tijdelijke omleiding en overweg in verband met de aanleg van een nieuw spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. Een enkele Diemenaar meldt wel uiteindelijk blij te zijn dat de situatie rond de huidige overweg zal verbeteren. ‘Komt wel een mooie veilige tunnel voor terug’.