Hartveldseweg naar Amsterdam/A10 eerder open

De werkzaamheden op de Hartveldseweg tussen de Arent Krijtsstraat en de Middenweg/A10 in Amsterdam in het centrum van Diemen zijn sneller afgerond dan was gedacht. De weg kon daardoor zondag aan het eind van de middag weer worden opengesteld voor autoverkeer richting Amsterdam. Oorspronkelijk werd verwacht dat dat pas maandagochtend vroeg mogelijk zou zijn. Die ‘uitrit’ van Diemen werd vrijdagavond om 22.00 uur gesloten om de laatste werkzaamheden uit te voeren. De weg is geasfalteerd, de belijning is aangebracht en ook zijn de verkeerslichten verder geregeld. De afsluiting van deze belangrijke uitvalsweg van Diemen leidde dit en vorig weekend wel regelmatig tot ‘files’ voor de overweg in de Ouddiemerlaan van verkeer dat via Diemen-Noord en de A1 om moest rijden (zie foto). Met deze fase zijn de afsluitingen van diverse gedeelten van de Oost-West-As, de verbinding van Amsterdam tot aan de Provincialeweg in Diemen, achter de rug. De komende weken wordt tussen de Burg. Bickerstraat en Amsterdam nog wel gewerkt aan verdere afwerking van de fiets- en looppaden en enkele andere onderdelen.