Rode Kruislaan buurt Diemen heeft eigen buurtkamer

Op één van de velden rond de Rode Kruislaan is deze week een portocabin geplaatst als nieuwe buurtkamer. De portocabin krijgt een betimmerde buitenkant en een groen dak zodat hij goed wordt ingepast in de omgeving. De buurtkamer is een initiatief van de bewonersgroep ‘De Flatmakers’ en wordt ook door hen zelf beheerd. ‘’We zijn trots dat de Gemeente Diemen en Rochdale vertrouwen in ons heeft en de buurt een onderkomen geeft om onze activiteiten voort te zetten,’’ aldus de groep. Twee jaar geleden startte Rochdale met de Flatmakers en de gemeente Diemen in de buurt met ‘community building’. ‘’De buurt had een tijd lang te kampen met overlast, criminaliteit en ook botste het tussen oude en nieuwe bewoners. Doel is om duurzame verbeteringen in de buurt aan te brengen die zorgen voor een betere, prettige en sterke buurt. Verbinding tussen verschillende groepen bewoners is hierbij een belangrijk onderdeel. Met de nieuwe buurtkamer hopen we daaraan bij te dragen. Een plek voor, en door de buurt!’’ stelt Rochdale.