Claudia Sträter blijft

Modebedrijf FNG Nederland (Diemen) maakt een doorstart

Het Nederlandse deel van het failliete Belgische modebedrijf FNG, dat het hoofdkantoor heeft op Stammerkamp in Diemen, maakt een doorstart. Ondernemer Martijn Rozenboom, die eerder heeft gepoogd FNG zelf te redden, gaat door met de winkelketens Miss Etam, Claudia Sträter en Expresso. “Toen duidelijk werd dat de Nederlandse FNG-merken meegetrokken werden door het faillissement van de Belgische moeder wist ik direct dat ik dat niet wilde laten gebeuren”, aldus Rozenboom in een verklaring. Het bedrijf verdient volgens hem een tweede kans. “Ik ben dus zeer verheugd dat ik de doorstart mag financieren en ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst voor de groep in het vooruitzicht ligt”. NXT Fashion b.v. zal worden geleid door Richard Turk (de huidige directeur van de Nederlandse FNG-tak) en drie mede-directeuren. Het bedrijf zal vooral focussen op digitale retail om de marktpositie van de Nederlandse merken internationaal te versterken. De komende weken worden keuzes gemaakt omtrent het winkelportfolio en de organisatie op het hoofdkantoor in Diemen, aldus de directie.