Besmettingsgraad corona in Diemen rond drie procent

In Diemen zijn in week 36 (tot en met 6 september) 17 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat was vier meer dan in de voorafgaande week. Volgens gegevens van de GGD zijn er in die week 36 515 test bij inwoners van Diemen afgenomen, in week 35 417. De besmettingsgraad ligt daarmee in Diemen op iets meer dan drie procent van het aantal geteste personen. Aangetekend moet wel worden dat de resultaten van afgenomen testen niet altijd in dezelfde week bekend worden. In de regio Amsterdam-Amstelland telde Diemen in week 36 wel het hoogste aantal nieuwe geconstateerde besmettingen bij de kleinere gemeenten. Aalsmeer telde er 16, een sterke toename na één besmetting in week 35, Ouder-Amstel kwam op 15 en Uithoorn op 14 nieuwe gevallen. Per 10.000 inwoners komt Diemen op 5,4 terwijl de buurgemeente Ouder-Amstel hier bovenaan staat met 10,6.