Claudia Sträter blijft

Ex-topman modebedrijf met hoofdkantoor Diemen in de cel

In Belgie is één van de oprichters en voormalige topman van het modebedrijf FNG, waarvan het Nederlandse hoofdkantoor op Stammerkamp in Diemen is gevestigd, in de gevangenis gezet. Dieter Pennicks wordt onder meer verdacht van fraude, het opmaken van valse jaarrekeningen en koersmanipulatie. Hij werd eerder na verhoren voorlopig op vrije voeten gesteld maar hield zich volgens de Belgische justitie niet aan de voorwaarden. Ook zijn echtgenote is aangehouden maar zij kon weer vertrekken met een enkelband om. De Nederlandse tak van FNG met ketens als het ook in winkelcentrum Diemerplein gevestigde Miss Etam en Claudia Sträter, is vorige week uit faillissement gekocht door een Nederlandse ondernemer. Voor zover bekend zijn er in eerste instantie geen gevolgen voor de werkgelegenheid op het kantoor en distributiecentrum in Diemen.