Gemeente Diemen vraagt ideeën voor wijk Oranjeplantsoen

De gemeente Diemen bewoners van het Oranjeplantsoen in het centrum van Diemen om ideeën voor de herinrichting van die wijk. ‘’Als bewoner bent u de ervaringsdeskundige van de buurt; u woont en leeft hier. We willen daarom graag horen wat uw ervaringen zijn over de openbare ruimte en welke elementen u graag anders ziet in de toekomst,’’ staat in een bewonersbrief. Buurtbewoners kunnen hun ideeën, wensen en tips doorgeven via een online vragenlijst op de website van de gemeente. Op basis van de resultaten wordt dan een eerste schetsontwerp opgesteld dat volgend jaar aan de bewoners kan worden gepresenteerd. De daadwerkelijke werkzaamheden zullen volgens de huidige planning in 2022 plaats vinden. De gemeente heeft kort geleden net zo’n vragenlijst uitgestuurd voor het Gruttoplein en omgeving in Diemen-Noord. In dat deel van Diemen wordt het werk aan de wijk Vogelweide volgende week weer op beperkte schaal opgestart. De verdere grootschaliger aanpak van Vogelweide heeft echter vertraging opgelopen.