Parool ridiculiseert bezoek First Lady Suriname aan Diemen

‘’De kleine buurgemeente aan het einde van de oude tramlijn 9 had het zo weten te regelen dat presidentsvrouw Mellisa Santokhi tijdens haar bezoek een tussenstop maakte op het gemeentehuis aan het Diemerplein. Daar werd vervolgens een uitgekiend en meedogenloos charmeoffensief op haar losgelaten en zelfs aangedrongen op een stedenband.’’ Dat schrijft Het Parool in een lacherige reportage over een bezoek van de echtgenote van de nieuwe president van Suriname aan Diemen. ‘’Het was burgemeester Erik Boog die van wal stak met een enthousiaste lofzang op wat hij het meest diverse dorp van het land noemde. Diemen telt drieduizend inwoners met een Surinaamse achtergrond, rekende hij het bezoek voor. Diemen is ook nog eens de snelst groeiende gemeente van het land, mede dankzij de nieuwbouw van Holland Park. Boog: “We gaan richting de 35.000, zeg maar het aantal inwoners van Nickerie. Alleen dan wel zonder de rijstvelden.” Nadat Boog was uitgezongen, viel het koor in: vier Diemenaren met Surinaamse wortels of grote liefde voor het land. Onder hen oud-kamerlid Harry van Bommel, die mevrouw Santokhi verwees naar het Diemerplein, waar de beste roti van het land wordt verkocht – Boog druk knikkend – en vergeleek de net opgeknapte Hartveldseweg met zijn eettentjes met de Waterkant in Paramaribo.’’ Conclusie van de Amsterdamse krant: ‘’Het kan de jetlag zijn geweest, maar de first lady leek behoorlijk onder de indruk van het charmebombardement. Het is nog niet te laat natuurlijk, maar Amsterdam zal de komende jaren alle zeilen moeten bijzetten om de exclusieve relatie met Suriname te behouden.’’