Ouderenpartij Diemen wil opheldering over Surinaams bezoek

De Ouderenpartij Diemen heeft het collega van B&W opheldering gevraagd over het bezoek dat mevr. Santokhi, echtgenote van de president van Suriname, dinsdag bracht aan het gemeentehuis van Diemen. Mevr Santokhi is op zaterdag 12 september per KLM-vlucht naar Nederland vertrokken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken schrijft voor reizigers uit Suriname voor dat zij na aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine moeten. ‘’Het lijkt alsof dit bezoek in allerijl is georganiseerd. In het wekelijkse activiteitenoverzicht van het college wordt dit bezoek niet aangekondigd. In dit overzicht wordt ook gemeld: Alle activiteiten van B&W zijn onder voorbehoud van nadere maatregelen en richtlijnen ten gevolge van de corona-crisis’’, schrijft de Ouderenpartij Diemen. De raadsfractie wil dan ook weten waarom de gemeente Diemen mevr. Santokhi tijdens de quarantaineperiode heeft ontvangen en wanneer en hoe dat bezoek is aangekondigd en voorbereid. ‘’Wat bedoelt de burgemeester concreet met zijn opmerking dat Diemen iets kan en wil betekenen in de samenwerking met Suriname? Welke voorstellen kunnen we van u verwachten?,’’ aldus de OPD-fractie.