Woonproject Punt de Sniep Diemen half jaar vertraagd

De oplevering van de eerste woonblokken op het project Punt de Sniep aan de Muiderstraatweg en Weespertrekvaart in Diemen is rond een half jaar vertraagd. Oorspronkelijk zouden die appartementen dit najaar worden opgeleverd maar dat wordt volgens de huidige planning april 2021. Dat heeft een woordvoerder van beheerder Vesteda desgevraagd meegedeeld. De vertraging wordt hoofdzakelijk veroorzaakt doordat de nutsvoorzieningen, water en elektra, later worden opgeleverd. De verhuur van de eerste twee woonblokken zal wel al aan het eind van deze maand van start gaan. De coronacrisis heeft verder geen gevolgen voor de geplande huurprijzen, laat Vesteda weten. De 202 woningen worden verhuurd voor 1.000 tot 1.810 euro per maand, inclusief vloer maar exclusief servicekosten. 180 woningen hebben ook een parkeerplaats die is inbegrepen in de huurprijs. Het project biedt naast woningen ook ruimte aan enkele horecavoorzieningen.