Strengere coronaregels – ook voor Diemen – op komst

In Amsterdam-Amstelland, de regio waartoe ook Diemen behoort, worden strengere regels van kracht om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen tot staan te brengen. Dat heeft minister Hugo de Jonge van volksgezondheid aangekondigd. Het kabinet zal vrijdag tijdens een persconferentie bekend maken welke nieuwe voorschriften er komen. Gedacht kan worden aan het (weer) invoeren van een mondkapjesplicht, eerdere sluiting van de horeca, beperking van het aantal mensen dat bij elkaar mag komen of striktere regels en toezicht in winkels en winkelcentra. Amsterdam-Amstelland behoort tot regio’s met de sterkste toename van het aantal geconstateerde besmettingen. In Diemen zijn de afgelopen twee weken 49 mensen positief getest op corona vergeleken met 30 in de twee weken daarvoor. In Amsterdam werden dinsdag 239 mensen positief getest, in de gehele veiligheidsregio waren dat er 260 waaronder één geval in Diemen. Een dag eerder lag het aantal positieve testen in de regio nog op 249.