Quarantaine First Lady Suriname geen zaak van Diemen

‘’De gemeente (Diemen) heeft geen verplichting om gasten of bezoekers te vragen naar (of te controleren op) bijvoorbeeld gezondheidsklachten, een mogelijk quarantaine advies, testuitslagen etc. Dit gebeurt ook niet, want dit is een verantwoordelijkheid van de bezoeker of de gast zelf. Dat is ook hier het geval.’’ Dat antwoorden B&W op de vraag van de Ouderenpartij Diemen of de echtgenote van de president van Suriname, mevr Santokhi, tijdens een kort werkbezoek aan Diemen niet in quarantaine had behoren te zijn omdat ze pas een dag of wat te voren in Nederland was aangekomen. ‘’De gemeente heeft een verplichting om het gemeentehuis zo in te richten dat de regels van de noodverordening worden nageleefd en dat een samenkomst voldoet aan de coronaregels. Dit is het geval en de regels werden goed nageleefd.’’ Uit het antwoord, dat vanwege de vele aandacht in de media nog op de dag van de vragen is gegeven, blijkt verder dat het bezoek in alle haast is georganiseerd. De gemeente Diemen kreeg maandag de vraag of mevr. Santokhi dinsdag langs zou kunnen komen op het gemeentehuis. ‘’Zij wilde graag een gesprek met de burgemeester en met een aantal mensen die betrokken zijn bij Diemen én Suriname. Daar hebben wij positief op gereageerd en op maandag en dinsdag is het informele werkbezoek voorbereid en zijn de andere gasten hiervoor benaderd.’’