Claudia Sträter blijft

Miss Etam in winkelcentrum Diemerplein gaat dicht

De winkel van Miss Etam in winkelcentrum Diemerplein gaat dicht. Dat heeft modebedrijf Nxt Fashion, dat haar hoofdkantoor heeft op bedrijventerrein Stammerkamp in Diemen, aangekondigd. Ook vier andere zaken van Miss Etam, vijf winkels van Claudia Sträter, vijftien Expresso-winkels en drie filialen van Steps sluiten de deuren. Nxt Fashion schrapt in totaal 270 van de 1.350 arbeidsplaatsen. Of en zo ja hoeveel banen er verdwijnen op het Diemer hoofdkantoor is niet meegedeeld. Nxt Fashion kocht de modeketens nog maar een week of twee geleden uit faillissement op. De Nederlandse bedrijven maakten deel uit van de Belgische modegroep FNG die is ondergegaan. ‘’We hebben onze portfolio kritisch bekeken en deze 28 vestigingen zijn het minst rendabel. Dat heeft onder meer te maken met een te hoge huurprijs of een mindere locatie waardoor de omzet onvoldoende was,’’ verklaart commercieel directeur Patrick Miami- van der Borden.