School Diemen

Zeven schoolgroepen Diemen naar huis om corona-verdenking

In de eerste vier weken sinds de scholen in Diemen op 17 augustus weer zijn begonnen, zijn zeven groepen leerlingen naar huis gestuurd doordat de eigen leerkracht wegens een mogelijke besmetting met corona afwezig was. Dat meldt de gemeente in een corona-overzicht. Gemiddeld moeten leerkrachten twee dagen wachten voordat zij voor een coronatest terecht kunnen, vervolgens moet nog zo’n twee dagen gewacht worden op de uitslag. Dit heeft tot gevolg dat een leerkracht ook bij een milde verkoudheid tenminste vier dagen niet voor de klas kan staan. Door die oplopende wachttijden neemt de druk op de continuiteit van het onderwijs toe, aldus B&W. Om die druk te verlichten, heeft de gemeente Diemen onder meer toezichthouders  aangeleverd die in de klas kunnen staan terwijl de leerkracht vanuit huis lesgeeft. Dit zijn mensen die op dit moment van de gemeente een uitkering ontvangen en affiniteit hebben met het onderwijs. ‘’Bij wederzijds bevallen neemt Stichting Florente Basisscholen de begeleiding op zich om van deze toezichthouders echte onderwijsassistenten en leerkrachten te maken om zo voor de lange termijn een goede invalpool voor alle scholen in Diemen te creëren.’’

(willekeurige foto-keuze)