ondernemersklimaat

Werkloosheid in Diemen 44 procent hoger dan vorig jaar

In Diemen ontvingen de afgelopen maand augustus 656 mensen een werkloosheid uitkering. Een jaar geleden waren dat er nog 455 zodat de werkloosheid in Diemen met ruim 44 procent is gestegen. Dat blijkt uit het maandelijkse overzicht van het CBS. Het werkloosheidspercentage ligt in Diemen nu op 4,1 procent van de werkzame beroepsbevolking, dat is lager dan het nationale cijfer van 4,6 procent. In de gemeente Amsterdam ontvingen vorige maand 21.277 mensen een ww-uitkering, dat was ruim de helft meer dan in augustus 2019. In de hoofdstad ligt de werkloosheid daarmee op 4,3 procent. In andere buurgemeenten van Diemen ligt de werkloosheid over het algemeen lager, met 3,8 procent in Weesp en 3,4 procent in Ouder-Amstel waartoe ook Duivendrecht behoort.