Corona: horeca moet ook in Diemen om 01.00 uur dicht

De horeca in de regio Amsterdam-Amstelland, waartoe ook Diemen behoort, moet om 01.00 uur dicht. Vanaf 24.00 uur mogen er geen nieuwe klanten meer worden binnengelaten en moet de muziek uit. Die maatregel, die zondagavond ingaat, hebben premier Rutte en minister van volksgezondheid De Jonge aangekondigd vanwege de aanhoudend sterke toename van het aantal coronabesmettingen, vooral in de meeste grootstedelijke regio’s. In Amsterdam-Amstelland is het aantal mensen dat op een bijeenkomst, bij een evenement of op een feestje mag zijn teruggedraaid naar 50. Een uitzondering geldt voorlopig voor uitvaarten, demonstraties, religieuze bijeenkomsten en scholen maar niet voor bruiloften. In de betrokken regio’s zal de komende tijd ook strenger worden gehandhaafd op het naleven van de regels, met name op plekken waar veel jongeren komen. De regio zelf gaat met studentenorganisaties afspraken maken over het terugdringen van het aantal besmettingen in studentencomplexen.