Reeks extra coronamaatregelen in Diemen en de regio

In winkels, sportkantines en de horeca in de regio Amsterdam-Amstelland, waartoe ook Diemen behoort, moeten mensen bij binnenkomst altijd hun handen desinfecteren. Overal moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Ook winkelmandjes worden weer geteld en gedesinfecteerd. Bij bezoek aan de horeca vindt vooraf een gezondheidscheck plaats en moeten bezoekers hun contactgegevens achterlaten. Publieke gebouwen zoals bibliotheken, stadsdeelkantoren en zwembaden gaan op bepaalde tijdstippen op de dag alleen open voor ouderen en mensen met een minder goede gezondheid. De Veiligheidsregio vraagt winkels en musea om dat ook te doen. Die maatregelen heeft de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland afgekondigd bovenop de al door het Rijk aangekondigde nieuwe restricties. Dat hebben zowel de gemeente Diemen, burgemeester Erik Boog en de Kazerne Diemen van de brandweer gemeld op sociale media. Verder gaan de coronapreventieteams van de GGD en de gemeenten preventiepakketten op maat verzorgen voor plekken waar veel besmettingen plaatsvinden, zoals scholen, horeca en studentenverenigingen. Handhaving en politie blijven gerichte controles uitvoeren op plekken waar mensen samenkomen, zoals feest- en zaallocaties, cafés, restaurants en sportkantines.