Voorbereiding nieuwe basisschool Diemen van start

In de toekomstige woonbuurt Holland Park West in Diemen wordt medio komende maand begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe Brede School. Daartoe moeten ongeveer 40 bomen in het bestaande park verdwijnen. Eerder zijn al andere bomen in dit deel van Holland Park verwijderd. In februari 2021 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden van de parkeerkelder waarna de bouw van de school spoedig volgt. De Brede School, die op 1 juli 2022 open zou moeten, vervangt de bestaande school Het Atelier in Diemen-Zuid. De nieuwe school, die wordt opgenomen in een complex woningen, biedt ruimte voor ongeveer 700 basisschoolleerlingen, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. Holland Park West, inmiddels omgedoopt tot Xplore, bestaat uit 706 woningen waarvan 212 sociale huurwoningen en 170 middel dure huurwoningen. De eerste woningen komen volgens verwachting nog dit jaar in de verkoop. Nadere informatie is te vinden op de projectsite nieuwbouw-xplore.nl.