Petrusschool

Sint Petrusschool Diemen weer open na coronasluiting

De Sint Petrusschool in het centrum van Diemen, die vrijdag gesloten was wegens een aantal coronagevallen onder de leerkrachten, is maandag weer open gegaan. Dat heeft het bestuursbureau van Asko Scholen, waar ook de Diemense basisschool toe behoort, laten weten. Eerder deelde de gemeente mee dat in de eerste vier weken sinds de start van het nieuwe schoolseizoen zeven groepen leerlingen van Diemer basisscholen tijdelijk naar huis waren gestuurd wegens een mogelijke besmetting met corona. In die gevallen is geen sprake geweest van volledige sluiting van de betreffende school. Gezien het sterk toenemende aantal coronabesmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland waartoe ook Diemen behoort wordt verwacht dat de regering maandagavond al nieuwe beperkingen en maatregelen aan zal kondigen. Een persconferentie van premier Rutte en minister van volksgezondheid de Jonge is daartoe met een dag vervroegd.