Vijf nieuwe parkeerplaatsen voor autodelen in Diemen

In de verschillende wijken van Diemen worden vijf nieuwe parkeerplaatsen gereserveerd door auto’s die gebruikt worden voor autodelen. Het gaat om plekken in de Schoolstraat in centrum, Vingerhoekskruid en Griend in zuid, Kriekenoord in Plantage de Sniep en het Zilvermeeuwpad bij Holland Park. In Diemen is al een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor deelauto’s zoals bij de beide stations, aan de Dalsteindreef bij OurCampus (foto) en op het Gruttoplein in Diemen-Noord. B&W hebben besloten meer ruimte voor autodelen te scheppen omdat ‘dat positieve effecten heeft voor zowel de parkeerdruk als de luchtkwaliteit’. ‘’Gedeeld autogebruik is een middel om het groeiend autogebruik te beperken,’’ aldus de gemeente. Verder wordt ook het aantal parkeerplaatsen waar alleen elektrische auto’s mogen laden gestaag uitgebreid. Nu komen er weer E-laadpunten met de bijbehorende parkeerplekken bij in de Prinses Irenestraat en in de Henry Dunantlaan.