Vervoerregio pronkt met ‘nieuw’ al afgerond project Diemen

De Vervoerregio Amsterdam, een bestuurlijke organisatie die over het vervoer en verkeer in de Groot-Amsterdamse regio gaat, gaat 235 miljoen euro investeren in verkeersveiligheids- en ov-projecten, zero emissiebussen en reizen buiten de spits. Dat plan ‘moet de mobiliteit in de regio na ‘corona’ opnieuw vormgeven, het openbaar vervoer weer aantrekkelijk maken en de economie stimuleren’. Eén van de genoemde projecten is de Oost-West As door Diemen, de reconstructie van de Hartveldseweg en de Muiderstraatweg. Volgens de vervoersautoriteit kan dat project door de teruggevallen verkeersintensiteit wegens de coronacrisis versneld worden uitgevoerd. Probleem is alleen dat de werkzaamheden aan die Oost-West As al enkele jaren geleden zijn begonnen en dat momenteel de laatste hand wordt gelegd aan het laatste gedeelte, de trambaan tussen de Arent Krijtstraat en het A10 viaduct. De Vervoerregio heeft tot nu toe niet gereageerd op vragen over de mededeling over het Diemer project. Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio heeft de plannen ingediend bij de Regioraad waarin ook drie leden van de gemeenteraad van Diemen zitting hebben.

(archieffoto)