Dringend advies: ook in winkels in Diemen mondkapje

Ook voor Diemen geldt het dringende advies om in publiek toegankelijke gebouwen een mondkapje te dragen. Dat heeft burgemeester Erik Boog meegedeeld. ‘’Dit is aanvullend op het landelijke maatregelenpakket en nodig gezien het hoge aantal besmettingen in onze regio.’’ Het mondkapjes-advies voor de hele regio Amsterdam-Amstelland geldt bijvoorbeeld voor winkels en winkelcentra, de bibliotheek, het gemeentehuis en de banken. Het gaat daarbij om een advies maar winkels e.d. mogen mensen zonder mondkapje weigeren. Verder geldt in het hele land dat de horeca om 22.00 uur dicht moet en dat er na 21.00 uur geen mensen meer binnengelaten mogen worden. Registreren, een gezondheidscheck en een zitplaats zijn verplicht. Bij sportwedstrijden wordt geen publiek meer toegelaten. De gemeente Diemen zal binnenkort communiceren over de uitwerking van de maatregelen. Boog: ‘’Ik doe een klemmend beroep op alle inwoners en ondernemers van Diemen de regels en adviezen te volgen. Zo kunnen we samen het virus eronder krijgen!’’