Speelplaats voor honden-met toestellen- in Diemen-Zuid

In het losloopgebied aan het Zwanenpad/Waterhoenpad, ten zuiden van industriegebied Verrijn Stuart, is een speciale speelplaats voor honden geopend. De gemeente heeft er een reeks toestellen geplaatst om op, over of doorheen te lopen. De speelplaats is omheind, dus een veilige plek om de hond lekker los te laten rennen en spelen. De ‘officiele’ opening werd eerder deze week verricht door Dobby en zijn eigenaar, wethouder Matthijs Sikkes – van den Berg. Daarbij was ook voorzitter Piërlôt van de Hondensportvereniging Diemen (HSVD) aanwezig. Piërlôt was betrokken bij de ontwikkeling van de hondenspeelplaats. Sikkes: ‘’Het is bijna Dierendag, een mooie dag om deze nieuwe speelplaats te gaan ontdekken als je met je hond op pad gaat. Maar niet alleen op Dierendag. Ik denk dat veel honden hier graag vaker komen spelen tijdens een uitlaatrondje.” Net als overal in Diemen, geldt ook op deze hondenspeelplaats: wel even de hondenpoep opruimen.

Foto Holzhaus Fotografie