Diemen telt 101 nieuwe coronabesmettingen in één week

In Diemen zijn de afgelopen week 101 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een verdubbeling van het aantal besmettingen in één week tijd en een verdrievoudiging in twee weken. In week 38 ging het in Diemen nog om 51 besmettingen, in de week daarvoor om 30 gevallen. Over de laatste twee weken zijn er daarmee in de gemeente 493,8 besmettingen per 100.000 inwoners vastgesteld, één van de hoogste cijfers in Nederland. Vanaf vandaag, dinsdag, gelden in Diemen net als in de hele regio Amsterdam-Amstelland verscherpte maatregelen in een poging om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In dat kader geldt het dringende advies in alle openbaar toegankelijke ruimten een mondmasker te dragen. Burgemeester Erik Boog benadrukte eerder dat dat dus ook geldt voor het winkelcentrum Diemerplein en voor het winkelcentrum Gruttoplein in Diemen-Noord.