Diemen deelt ruim 1.200 plastic- en papier containers uit

De gemeente Diemen heeft de afgelopen tijd ruim 1.200 aparte containers verstrekt voor plastic, blik en drankkarton afval of voor papier en karton. Inmiddels zijn de eerste rondes voor het ledigen van die containers succesvol verlopen, deelt wethouder Matthijs Sikkes van milieu mee. De ‘plastic’ containers worden één keer per twee weken geleegd, die voor papier eens per vier weken. ‘’We ondersteunen bewoners bij het gebruik van deze nieuwe containers: de containers zijn voorzien van een sticker waarop de meest voorkomende materialen staan die in de container horen (zie de bijlage). Bovendien staat er een QR-code op de sticker. Na het scannen van de code volgt meer informatie over wat wel en wat niet in de desbetreffende container hoort. Bovendien kunnen inwoners zich aanmelden voor de Meerlanden app, waarna ze een berichtje krijgen wanneer welke container buitengezet moet worden,’’ aldus de wethouder. Bij het uitzetten van containers voor groen en tuinafval is door de coronacrisis vertraging opgetreden. Sikkes wil daar toch komend voorjaar mee beginnen om de hoeveelheid ongescheiden restafval in Diemen verder terug te dringen.