OBA naar Omval

Verhuizing OBA Diemen niet in gevaar door bezuinigingen

De vestiging in Diemen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam OBA heeft weliswaar te maken met een terugloop in de financien, zoals verlaging van het aantal betalende leden. Maar toch staat de bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen er gunstiger voor dan de andere filialen waar OBA ook te maken heeft met horeca en zalenverhuur en de daarvoor geldende beperkingen wegens corona. ‘’Dit heeft ook te maken met dat het onder een andere gemeente valt. De gemeente Diemen heeft bijvoorbeeld de prijs/looncompensatie toegekend en daardoor valt het geheel enigszins te overzien,’’ aldus een woordvoerster van OBA. De plannen om de bibliotheek te verhuizen naar en samen te voegen met Theater de Omval zijn dan ook wat OBA betreft niet in gevaar: ‘’Wij zijn nog steeds inhoudelijk goed in gesprek met de gemeente Diemen en met Theater de Omval. Wat dat betreft liggen we op koers en kijken wij uit naar deze culturele en maatschappelijke samenwerking. Er is geen aanleiding om anders te denken.’’