Politie Diemen

Woning Fregat Diemen Noord dicht om hennepkwekerij

Afgelopen week is op last van burgemeester Boog van Diemen een huurwoning aan het Fregat in Diemen Noord tijdelijk gesloten nadat de politie er een hennepkwekerij had aangetroffen. In de woning was bovendien sprake van diefstal van stroom. Er zijn door de politie in dit onderzoek vier volwassen personen aangehouden die niet op dit adres waren ingeschreven. Door de sluiting kan de woning weer beschikbaar komen voor woningzoekenden. Politie en gemeente maken veel werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. ‘’Bij illegale hennepteelt is er niet alleen risico op brand en lekkage, de drugshandel is het domein van criminelen en gaat gepaard met veel onderling geweld. Ook is de schade van hennepteelt groot voor energiebedrijven en woningverhuurders. Bovendien worden op deze manier woningen, die bedoeld zijn voor woningzoekenden, onttrokken aan de woningvoorraad en gebruikt voor criminele activiteiten,’’ aldus de gemeente.