Comité wil naar Raad van State tegen plan Arent Krijtsstraat

Het Comité Hoogbouw Nee wil bij de Raad van State beroep aantekenen tegen de plannen voor de bouw van een groot woningcomplex op de hoek van de Arent Krijtsstraat in het centrum van Diemen. Het comité, dat eerder tevergeefs bij de gemeenteraad streed tegen de hoogbouw op deze locatie, heeft daarvoor tot 20 november de tijd, blijkt uit een publicatie van de gemeente. ‘’Dat wij in beroep gaan staat vast. Wij zijn nu bezig om medestanders te vragen of ze willen en kunnen bijdrage voor juridische hulp. Dat loopt nu,’’ aldus Ronald Vriend van Hoogbouw Nee. Medestanders kunnen zich aanmelden via HoogbouwNee@outlook.com. Verder kunnen eigenaren van woningen rond de bouwlocatie aan de Arent Krijtsstraat die vrezen dat hun onroerend goed minder waard wordt door het plan een verzoek voor tegemoetkoming in de planschade indienen bij de gemeente. Dat kan echter pas nadat het bestemmingsplan onherroepelijk in werking is getreden. Dat bestemmingsplan, dat onlangs is goedgekeurd door een meerderheid van de gemeenteraad, ligt momenteel ter inzage bij de gemeente.