Grote corona-uitbraak zorgcentrum Berkenstede Diemen

In zorgcentrum Berkenstede in Diemen-Zuid zijn dertig bewoners en clienten besmet geraakt met het coronavirus. Dat bericht AT5 op basis van informatie van zorginstelling Cordaan. De besmetting is onder meer geconstateerd in een toren waar mensen met dementie wonen. Uit voorzorg is één van de drie torens van Berkenstede helemaal in quarantaine gegaan en geldt in een tweede toren quarantaine voor alle afdelingen waar besmettingen zijn geconstateerd. Alle personeelsleden die op de betrokken afdelingen hebben gewerkt, zijn inmiddels getest maar nog niet alle resultaten daarvan zijn bekend. Het aantal geconstateerde besmettingen kan daarom nog oplopen. Uit voorzorg draagt al het personeel in Berkenstede beschermende kleding. Omdat een deel van hen thuis blijft, kampt het centrum momenteel met een krappe bezetting, aldus AT5. Tijdens de eerste coronagolf van dit voorjaar zijn in Berkenstede en het andere Diemer verzorgingstehuis De Diem minstens 19 personen overleden aan corona besmetting.