Zes dagen geen treinen van en naar station Diemen-Centrum

Van dinsdag 13 tot en met zondag 18 oktober rijden er geen treinen van en naar station Diemen. Door werkzaamheden is alle treinverkeer tussen Weesp en Amsterdam-Muiderpoort gestremd. NS zet vervangend busvervoer in maar waarschuwt wel voor een langere reistijd. Het treinverkeer op station Diemen-Zuid ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. In deze zes dagen werkt ProRail aan vernieuwing van de bovenbouw met onder meer nieuwe hogesnelheidswissels en aanpassingen aan de bovenleiding en de beveiliging. ProRail gaat er van uit dat er vanwege de herfstvakantie minder reizigers in de trein zitten. Het gaat hierbij nog niet om de aanleg van een tijdelijke overweg bij het Diemer station in verband met de bouw van het spoorviaduct in de Ouddiemerlaan; dat werk staat voor 2021 op de planning.