Sportveld Diemen

TIW-Survivors weigert mee te werken aan vertrek uit Diemen

Honk- en softbalvereniging TIW-Survivors werkt op geen enkele manier mee aan de gedwongen verhuizing van sportpark Diemen naar Amsterdam. TIW-Survivors heeft inmiddels ook een advocatenkantoor ingeschakeld in de strijd tegen de verhuizing. De Diemense vereniging, die plaats moet maken voor hockeyvelden en een voetbalveld, moet de gemeente Amsterdam bevestigen dat ze naar sportpark Middenmeer wil verhuizen voordat Amsterdam daar gaat investeren. Maar het bestuur van TIW-Survivors heeft tot nu toe geen contact opgenomen. De honkbalbond KNBSB heeft de gemeente Diemen laten weten dat TIW-Survivors ook niet van plan is om werk te maken van een verhuizing. ‘’De door de KNBSB ingeschakelde bemiddelaar concludeert daarom dat de vereniging daarmee welbewust een risico neemt dat de continuïteit van de vereniging raakt,’’ schrijft wethouder Jeroen Klaasse aan de gemeenteraad. Klaasse stelt daarbij dat hij ‘zich zorgen maakt’ over de ontwikkelingen’ Volgens hem komt het voortbestaan van de Diemense honk- en softbalvereniging nu in gevaar. ‘’Hoewel wij ons stevig hebben ingespannen om een zachte landing voor TIW Survivors in Amsterdam te bewerkstelligen, kunnen wij niet treden in de eigen verantwoordelijkheid van de vereniging in deze.’’