Autoverkeer van Maxis naar Diemen gaat over Nuonweg

Autoverkeer van de Maxis naar Diemen gaat eind oktober over de vernieuwde Overdiemerweg, ook bekend als Nuonweg langs de centrale van (tegenwoordig) Vattenfall. De bestaande uitgang van het Maxis terrein wordt dan enige tijd afgesloten voor asfaltering en vervangen door een tijdelijke uitrit bij Burger King. De omleiding geldt dan ook voor autoverkeer naar Muiden of Weesp of naar IJburg. De omlegging van uitgaand verkeer duurt naar schatting een week of twee. De ingang van het Maxisterrein en de route daar naartoe blijven nog enige tijd ongewijzigd. In december moet de hele verkeerssituatie rond de Maxis zijn afgerond. Dan kunnen  automobilisten vanuit Diemen en IJburg ook náár de Maxis over de Nuonweg/Overdiemerweg en is op de terugweg de omrit via Muiden en de A1 niet meer nodig. In dat kader is inmiddels de kruising van de Overdiemerweg en de Fortdiemerdamweg (tussen Diemen en IJburg) aangepast en van verkeerslichten voorzien (archieffoto).